Jednoduchá rychlovka.
Ingredience:
- 1 středně velká červená cibule
- hrst černých oliv bez pecky
- žampiony
- hrst listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 sklenice mandlového mléka
- muškátový oříšek, kmín, sůl, pepř, sojovka
- olivový olej
- hraška
- jasmínová rýže
Postup:
Pokrájíme si cibuli, osmahnem na hluboké pánvi na olivovém oleji, přihodíme na plátky pokrájený česnek, mezitím si oloupeme a pokrájíme žampiony, přihodíme, okmíníme, osolíme, opepříme dle chuti, zakápneme sojovkou, promícháme, pak přihodíme pokrájený a spařený špenát, zalejem mandlovým mlíkem, přidáme olivy, promícháme a dáme pod pokličku se ztlumeným ohněm. Mezitím si dáme vařit jasmínovou rýži. Omáčku občas promícháme, ke konci až jsou houby měkkčí, tak zasypeme hraškou na zahuštění a dáme dvě špetky muškátového oříšku.