16th Bře2014

Pikantní čočkový salát s česnekovým dipem

by Hanka
P1040288Ingredience (dvě porce)

  • 1 hrnek uvařené červené čočky
  • 1 hrnek uvařené zelené čočky
  • Hrst naklíčeného munga
  • ½  žluté papriky
  • ½  červené papriky
  • Řapíkatý celer
  • Červená cibule
  • Lžíce citrónové šťávy
  • Kajenský pepř, sůl

Ingredience na dip:

  • Sójový jogurt
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvé nebo sušené bylinky
  • Lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Příprava:

  1. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobno, smíchejte s uvařenými luštěninami. Mně se osvědčilo používat více druhů luštěnin najednou. V tomto receptu jsem použila dva druhy čočky – zelenou a žlutou a naklíčené neuvařené mungo.
  2. Přidejte citrónovou šťávu, kajenský pepř a dochuťte solí. Promíchejte.
  3. Můžete přidat trochu sójového jogurtu, aby se salát lépe spojil a držel na talíři požadovaný tvar.

dip:

Sójový jogurt smíchejte s nastrouhaným česnekem, olejem a bylinkami. Dochuťte pepřem a solí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).