VEGANODAKTYL

Vegan sýr-paštika

Tak fakt nevím jak tenhle pokus nazvat, ale originál recept z fb stránek VitarianStyle byl pojmenován super sýr. Rozhodně to pro mě znamenalo nové chutě a určitě to nebyl pokus poslední…  

Potřebujete:

  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1/2 hrnku lahůdkového droždí
  • 2 PL chia semínek
  • cca 6 PL citrónové šťávy
  • 1čL himalájské soli
  • 2 čL hořčičných semínek nebo kvalitní hořčice
  • 1 a 1/2 PL agaru v 350 ml vody chvilku za stálého míchání vařit

bylinky a koření podle chuti – do celku jsem použila sušený česnek s chilli ve směsi se solí, sušenou směs natí petržel-celer-pažitka a pak už jednotlivě papriku, kurkumu, koriandr, čerstvou nať cibulky. Kombinujte cokoliv, co máte rádi a vytvořte si více verzí najednou do několika forem.

Všechny horní ingredience najemno rozmixujte. Do jednotlivých forem si přepravte koření a bylinky podle vašich chutí. Já měla obavy, že můj mix tohle nezvládne tak jemně, jak bych si představovala, takže jsem všechno jednotlivě mlela v mlýnku na kávu a míchala v misce. Ale třeba křupavá verze s kousky mandlí by taky nebyla špatná 🙂 Směs pak zalijte připraveným agarem a buď ručně nebo v mixu spojte. Pokud se snažíte o raw verzi, počkejte až agar trochu zchladne, ale pozor v tomhle poměru agar:voda tuhne hodně rychle a raději zvolte jen jednu chuťovou variantu a spojujte v mixéru. Když nějaký raw neřešíte, zalijte horkým agarem směr a spojenou hmotu dál vmíchávejte s jednotlivým kořením a bylinkami. Formy vložte na chvilku do lednice a podávejte ideálně s pečivem, zeleninou a kvalitním olejem.

Dobrou chuť.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign