VEGANODAKTYL

Česneková omáčka s robi a pohankou

Další ze série experimentů, tentokráte antiupíří varianta.

Ingredience:

  • 2 plátky robi
  • 1 česnekové tofu
  • 4 stroužky česneku
  • 3 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 2 nožky řapíkatého celeru
  • sůl, pepř, muškátový oříšek, římský kmín, kmín
  • 2 lžičky tahini pasty
  • sojová omáčka
  • olivový olej, hladká mouka na jíšku

Postup:

Pokrájíme si na jemno cibulku, osmahneme na oleji, až trochu zesklovatí, zasypeme moukou a uděláme jíšku (až mouka začne hnědnout, zalejeme vodou postupně) a mícháme. Poté přihodíme na hrubo nastrouhanou mrkev, na tenké plátky pokrájený česnek, osolíme, opepříme a dál mícháme. Dáme pod pokličku, mezitím si pokrájíme robi, řapíkatý celer a tofu, které pak přihodíme, stejně jako pár špetek kmínu a špetku římského kmínu, zakápneme sojovkou, promícháme a dáme dusit pod pokličku, dokud není celer měkký. Občas mícháme a kousek před koncem přidáme tahini a špetku muškátového oříšku. Zamícháme, vypneme oheň, dáme stranou a uděláme si pohanku lámanku jako přílohu – v sítu propláchneme, pak dáme do mísy, spaříme horkou vodou, přidáme trochu vegety a pepře, promícháme, přikryjeme a necháme odpočívat do měkka, kdyžtak dáme do hrnce a trošku přiohřejeme a pomůžeme tomu. Až je pohanka na skus měkká, podáváme s omáčkou a nakládačkama.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign