VEGANODAKTYL

Špagety se sušenými rajčaty

Moje dcera miluje špagety a žádá si je až příliš často. Jsem za její nenáročnost vděčná, ale s kečupem nekamarádím. Když jsem měla čerstvá rajčata ze zahrádky, stačilo si mixnout nějakou syrovou omáčku. Ale na rajčatech, která se teď dají koupit v obchodě, si moc nepochutnám. Takže jednoduše, co na špagety…

Na 1 porci:

  • pár sušených černých oliv nakládaných v oleji
  • sušená rajčata
  • kousek pórku
  • půl zelené papriky
  • česnek
  • zelená cibulka

Nejdříve si opláchneme rajčata a dáme je do teplé vody trochu nasáknout. Mám ještě domácí sušená rajčata z dovolené za pár korun.Vzhledově i chuťově jsou nej…   Zatímco se vám špagety vaří v jen minimálně solené vodě, na pánev dáte trochu oleje z oliv. Po rozpálení přidáte nejemno nakrájený pórek a papriku. Stáhnete plamen a vypeckujete si olivy. Pokrájíte je i s rajčaty a česnekem, hodíte na pánev. Za okamžik přidáte uvařené špagety, klidně mohou být trochu tužší. Chutě necháte minutku dvě spojit a dozdobíte čerstvou cibulovou natí. Dobrou chuť.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign