13th Lis2013

Katův šleh

by Veganosaurus Rex

Katův šlehTradiční hospodská rychlovka ve vegan provedení.

Ingredience (2 porce):

  • jedna cibule větší
  • dva robi plátky
  • 3 okurky nakládaný
  • 2 rajčata
  • ostrý kečup, nebo rajský protlak
  • chilli omáčka
  • sladká & pálivá parika, sůl, pepř
  • 1 kapie, nebo 3 lžíce nakládané papriky
  • worcester, nebo sojovka
  • sojanéza

Postup:

Pokrájíme si cibuli na půlkolečka a robi plátky na nudličky a osmahneme na olivovém oleji. Až začne cibule sklovatět, dáme pánev stranou, zasypeme sladkou paprikou a trochou pálivé, opepříme, osolíme, zamícháme a dáme zpět na oheň. Po chvilce přidáme pokrájená rajčata, okurky a papriku (jestli děláme z nenakládané, tak papriku přidáme nazačátku s cibulí), přidáme 3 lžíce kečupu, nebo jeden menší protlak, pár kapek chilli omáčky (dle chuti) a sojovku (nebo worcester), zamícháme a dáme pod pokličku chvilku dusit. Podáváme s hranolkama a sojanézou. Rychlý, jednoduchý.

 

2 komentáře to “Katův šleh”

  • Amage

    Super věc pro líný zadky a kuchaře co stále ještě nabývají základních zkušenností jako já. Akorát jsem robi nahradil sojovými plátky (kvůli ceně) a sojanézu Francouzskou hořčicí – a taky to jde 😉

  • Já jsem to udělal taky líně, taky trochu jinak, místo robi jsem dal velký kusy uz.tofu a přidal i nějakou mraž.zeleninu a trochu červen.vína…Recept rychlý a super. Dobré k rýži, nebo hranolkám (na sucho na peč.pepíru). Díky za inspiraci

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).