06th Lis2011

Jablkový závin z pivního těsta

by Veganosaurus Rex

Když snadno podléháte sladkému a především tomu, co tak rády pečou naše babičky… s tím, že odmítáte kvůli výskytu vajíčka a mléka, tak je tu jednoduchý, chutný a rychlý závin z pivního těsta…

 

 

 

Postup (tak na 4 záviny)

Nejdřív si nakrájíme a oloupeme jablka, můžeme je tam pak nastrouhat nebo stačí nakrájet. Potom do nějaké vetší mísy nasypeme 500 g hladké mouky, přidáme půl lahve piva (je jedno jakého…), špetku soli a nakonec to zalijeme předem rozehřátým rostlinným tukem. Celé to splácáme do jedné velké hroudy, kterou rozdělíme na 4 díly. Postupně vyválíme placky na které klademe jablka, ořechy, rozinky…( prostě dle fantazie a chuti)…celé to pocukrujeme, můžeme přidat i skořici. Poté už jen dáme na plech, potřeme olejem a dáme do trouby. Pečeme tak dlouho dokud záviny nezhnědnou…

 

 

One Response to “Jablkový závin z pivního těsta”

  • Kvetinka

    Ahoj! Ďakujem za tipy na zdravé a chutné mňamky :-).
    Chcela by som Ťa poprosiť o doplňujúce info, koľko rastlinného tuku ide do tohto závinu?
    Ďakujem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).