29th Zář2013

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a kešu

by Veganosaurus Rex

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a kešu

Dýně zrovna frčí a kde kdo sklízí…vyzkoušejte..

Použil jsem jednu středně velkou dýni, kterou jsem vydlabal, oloupal a nakrájel na menší kostičky. Na rostlinném másle Alsan jsem si osmahnul jednu červenou cibuli nakrájenou na jemno a až zesklovatěla, tak jsem přihodil dýni, dvě hrsti kešu ořechů (nesolených, nepražených), restoval a pak zalil vodou, tak aby byla dýně ponořená (ale zas ne moc, ať to není zbytečně vodový). Malinko soli a pepře a pár kapek tmavý sojovky a šup s tím pod pokličku. Vaříme dokud dýně nezměkne. Až je hotová, přilejeme 200ml kokosového mléka a mixérem rozmixujem na krém. Ještě zakápneme limetkou, promícháme, na talíři ozdobíme špetičkou bazalky a hrstí dýňových semínek a podáváme.

3 komentáře to “Dýňová polévka s kokosovým mlékem a kešu”

  • Kamil

    Dneska se na ní chystám, dýní byla plná zahrada, takže je aspoň zdělám, jinak včera jsem objevil v makru kokosový mlíko od Aroy-D bez konzervantů, 1 L za 80,- kč, což je myslím parádní cena 😉

  • Hajne

    Kamile, v Sapě jsem to samý mlíko koupila za 60 Kč, takže jestli jsi z Prahy, doporučuju 🙂

    • Kamil

      bohužel jsem z Karlovych Varu tak si hold trosku priplatim, zase takovou velkou spotrebu kokos mlika nemam, kazdopadne kdybych mel cestu do Prahy tak si tam koupim :))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).