27th Čvn2013

Koprovka s lilkem a avokádem

by Veganosaurus Rex

Koprovka s lilkem a avokádemKopr vládne! A tady je parodie na vajíčkovou koprovku…

Ingredience:

  • kopr
  • 4 kávové hrnky sojového mléka
  • 0,3l vody
  • jedna středně velká cibule
  • sůl, pepř, černá sůl, olivový olej, lahůdkové droždí
  • 1 lžíce octu
  • jedno avokádo
  • 1 menší lilek
  • hladká mouka na jíšku

Postup:

Nejdříve si nakrájíme na malé kostičky lilek, nasolíme na misce a necháme 10-15 minut vypotit. Na olivovém oleji si v hrnci osmahneme pokrájenou cibulku, až zesklovatí, zasypeme od oka hladkou moukou, jako kdybysme chtěli dělat jíšku na omáčku, chvilku mícháme a až začne mouka hnědnout, pomaličku zalejeme vodou. Pak přihodíme vypocený lilek, zlehka osolíme, opepříme dle libosti, přidáme ocet, sojové mléko (klidně můžete víc jak 4 hrnky, dle libosti) a přidáme lžičku černé soli (ta nám tam udělá vajíčkovost), promícháme a vaříme 10-15 minut, za občasného míchání. Až je lilek měkký, vypneme oheň a přidáme hrst na drobno nakrájeného kopru a rozmačkané avokádo (klidně tam nechte i větší kousky). Ještě přidáme dvě lžíce lahůdkového droždí, řádně promícháme a je hotovo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).