VEGANODAKTYL

Zálesácká omáčka s knedlíkem

Objev „zálesáka“ jsme museli nějak využít…

Ingredience:

  • 1 Zálesák (uzené tofu se sezamem)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • listový špenát
  • hlíva ústřičná
  • kmín, římský kmín, muškátový oříšek, pepř, sůl
  • alsan
  • lahůdkové droždí
  • hrnek sojového mléka (0,3l)
  • hladká mouka na zahuštění
  • houskový knedlík

Postup:

Na alsanu si osmahneme pokrájenou cibulku s česnekem, až zesklovatí, přihodíme kmín (klidně i malinko víc) a špetku římského kmínu (tady bacha, ať to nepřeženete, ovládne to pak celý jídlo). K cibulce přihodíme pokrájeného zálesáka a mícháme, dokuď se taky trochu nechytne. Pak přihodíme špenát (použili jsme mražený listový, půlku balení, ale samozřejmě je lepší fresh), pokrájenou hlívu (dali sme tam vaničku hub, jinak dle chuti), zalejeme hrnkem sojového mléka, opepříme, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, promícháme a ještě zahustíme hladkou moukou (rozkvedlanou s vodou v hrníčku – samozřejmě můžete zahustit něčím „zdravějším“). Přikryjeme pokličkou a necháme dusit za občasného promíchání, dokud hlíva nezměkne. Ke konci ještě přisypeme lahůdkové droždí (sypké), asi tak dvě lžíce a ještě promícháme.

Podáváme s houskovým knedlíkem, návod jak si ho udělat najdete třeba TADY. My jsme byli líný a koupili si hotovej v kauflandu, maj tam vegan verzi.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign