29th Kvě2013

Mandlový sýr

by Agnes

DSC00052Nejlepší, co jde z mandlí udělat.

Postup:

Půl hrnku mandlí jsem nechala přes noc ve vodě. Druhý den oloupala. Není to tak hrozné, jak se může na první pohled zdát, díky vodě jdou slupky rychle dolů. Oloupané mandle jsem rozmixovala s hrnkem  vody. Přes čistou utěrku jsem vše přecedila a přebytečnou vodu vymačkala. V hrnku máme mandlové mléko, v utěrce sýr.  Mandlový sýr jsem dochutila jen pepřem, chili, sušeným česnekem, bazalkou,  šťávou z půlky citrónu a nakrájenou jarní cibulkou.

 

5 Responses to “Mandlový sýr”

  • Jakub

    přemýšlel jsem že by šel udělat tvaroh , přidáním . Tibi krystalů do rostlinného mléka . Tibetské houbičky prý reagují , pouze na živočišné mléko . Ale tibi krystaly jsou vodní krystaly , tudíž by mohli fungovat i na rostlinné mléko

  • veganka8

    Z mandlí se dá udělat skvělá věc – almonéza, něco mezi tvarohem a majonézou (sojanézou). Rozmixují se oloupané mandle s vodou, přidá se olej a nakonec vysráží citronem. Doma almonezu dáváme do těsta místo másla nebo jen tak na chleba nebo do vánočního salátu (pochutnají si i ti, co mají rádi majonézu). Bohužel z hlavy si nepamatuju poměr hlavních složek.

  • bára

    Dobrý den,
    mandle jdou vytlačit jednoduše a krásně ze šlupky, když se v kastrůlku přivedou k varu..potom hned stáhnout a za půl minuty máte oloupáno 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.