29th Kvě2013

Mandlový sýr

by Agnes

DSC00052Nejlepší, co jde z mandlí udělat.

Postup:

Půl hrnku mandlí jsem nechala přes noc ve vodě. Druhý den oloupala. Není to tak hrozné, jak se může na první pohled zdát, díky vodě jdou slupky rychle dolů. Oloupané mandle jsem rozmixovala s hrnkem  vody. Přes čistou utěrku jsem vše přecedila a přebytečnou vodu vymačkala. V hrnku máme mandlové mléko, v utěrce sýr.  Mandlový sýr jsem dochutila jen pepřem, chili, sušeným česnekem, bazalkou,  šťávou z půlky citrónu a nakrájenou jarní cibulkou.

 

6 komentářů to “Mandlový sýr”

  • Jakub

    přemýšlel jsem že by šel udělat tvaroh , přidáním . Tibi krystalů do rostlinného mléka . Tibetské houbičky prý reagují , pouze na živočišné mléko . Ale tibi krystaly jsou vodní krystaly , tudíž by mohli fungovat i na rostlinné mléko

  • veganka8

    Z mandlí se dá udělat skvělá věc – almonéza, něco mezi tvarohem a majonézou (sojanézou). Rozmixují se oloupané mandle s vodou, přidá se olej a nakonec vysráží citronem. Doma almonezu dáváme do těsta místo másla nebo jen tak na chleba nebo do vánočního salátu (pochutnají si i ti, co mají rádi majonézu). Bohužel z hlavy si nepamatuju poměr hlavních složek.

    • Lu

      @veganka8: To zni senzacne. Nechtelo by se Ti mrknout na ten presny pomer? 🙂

      • qui à écrit que l’élection serait annulé ? Elle serait combattu, par moi en tous cas, si j’avais le courage de rester dans ce pays !et le FN ne s’appelle pas le FN, mais FNS, le Front (le front – haut – National Socialiste) et on sait ou ça nous à mené, sans dec. L&oyauo;qprcalspse arrivera, mais par le ciel, pas par moi.

  • bára

    Dobrý den,
    mandle jdou vytlačit jednoduše a krásně ze šlupky, když se v kastrůlku přivedou k varu..potom hned stáhnout a za půl minuty máte oloupáno 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).