VEGANODAKTYL

Šťouchané brambory ve slupce

Dobré a vydatné jídlo, které dobře vypadá i zasytí, se dá udělat i když máte prázdnou ledničku. Vlastně jsem ho začal dělat z nouze a z lenosti škrábat a krájet brambory. A z prostého se stala lahůdka. (recept z pošty, díky!)

INGREDIENCE:
Stačí k tomu brambory (na 1 porci stačí 4-5 menších brambor ve slupce), 1 cibule (lepší vetší), olej (já používám slunečnicový – i ten obyčejný lukana ze supermarketu není ze surovin GMO), sůl, petržel kudrnka (stojí 20 kč),

POSTUP:
Brambory klasicky uvaříme bez loupání, pod slupkou je nejvíc vitamínů. Cibulku si oloupeme a rozkrojíme na půl a pak krájíme tenké plátky, ať to hezky vypadá, rozpálíme si olej na ploché pánvi, cibulku rozprostřeme a dáme jí čas na příjemném mírném plameni. Mezitím si otrháme petržel kudrnku, nemusíte ani krájet, stačí otrhat, ať to pak v jídle hezky vypadá. Cibulka už je voňavá a hnědavá, přendáme jí z pánve do mističky, vezme s sebou i hodně oleje a krásně omastí brambory.

Hotové brambory slijeme a rozšťoucháme, né úplně na kaši. Vsypeme cibulku a promícháme pořádně vidličkou. Je důležité na jednu porci aspoň jedna cibule. Osolíme, nejlépe čerstvě nadrcenou mořskou solí z kořenky, která má drtič. (hrubozrnná sůl stojí v albertu asi 20-30 kč půl kila) Přisypeme petržel kudrnku, promícháme ..a máme hotový pokrm. Podávat můžeme samotné, nebo s jakoukoliv alternativou masa. Na fotce v pozadí talíře mám osmažené sojové plátky.

Je to jednoduchý recept, jen jsem měl pocit, že spoustu lidí zapomíná na šťouchané brambory. Přitom jsou tak výborné a výživné. Místo cibulky můžete použít i pórek, klidně i zelené listy.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign