VEGANODAKTYL

Kari mungo se špaldou

Bílkovinová meganálož na takový to nedělní vaření…

Co je potřeba (4 porce):

  • 200g munga
  • půlka uzeného tofu
  • dvě nožky řapíkatého celeru
  • jedna střední cibule
  • dva stroužky česneku
  • 300g špaldy (jako příloha)
  • kari, tymián, sůl, pepř, sojová omáčka, alsan (nebo jiný rostlinný tuk/margarín), lipový med
  • malá plechovka hrášku
  • dvě hrsti sladké kukuřice
  • dvě rajčata
  • jedna zelená paprika

Postup:

Den před vařením si namočíme mungo přes noc, před vařením slijeme vodu a propláchneme. Pokrájíme si cibulku a česnek, dáme osmahnout do hrnce na alsanu  (nebo na jiném rostlinném tuku/margarínu), pak přihodíme pokrájenou papriku, na menší měsíčky pokrájené řapíky celeru, na proužky nakrájené tofu, opepříme, osolíme, osojovkujeme, přidáme dvě lžičky lipového (nebo jiného rostlinného) medu a mícháme. Až je to tak nějak spojený, přihodíme mungo, špetku tymiánu, velkou špetku kari, promícháme a zalejem vodou (asi 0,3 l), znovu promícháme a dáme pod pokličku dusit.

Mezitím si dáme vařit špaldu (záleží jakou máte, na obalu bude nějaký info určitě), naše se vařila 20 minut ve slané vodě. Obojí občas zamícháme a ke konci přihodíme do mungo směsi hrášek a hrst kukuřice, pokrájený rajčátka, klidně vypneme plamen a necháme dojít pod pokličkou. Hotovou směs podáváme se špaldou.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign