Robi Pho s houbami
Tradiční vietnamská polévka s kouskem robi flákoty!
Ingredience (2/3 porce):
- jedna středně velká mrkev
- jedna střední cibule
- dva stroužky česneku
- pár žampionů, nebo jedna menší plechovka
- mořské řasy
- sojová omáčka, olivový olej
- sůl, pepř, badián (anýz), koriandr, skořice, gyros směs
- čínské nudle (rýžové, nebo obyč)
- 3 robi plátky
Postup:
Nakrájíme si mrkev na tenký nudličky, osmahneme na olivovém oleji ve wok pánvi, pak přihodíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, opepříme a zakápnem sojovkou a mícháme nějakej čas. Pak přidáme žampiony, osolíme, dáme půlku čajový lžičky badiánu (anýz), stejně tak jako skořice a koriandru, promícháme a zalejeme 0,5 litru vody, nebo jak potřebujem. Přikryjem poklicí a deme smažit robi plátky. Ty si rozkrájíme na tři části, posolíme, opepříme a posypeme gyros směsí a vetřeme do plátků, nebo je můžem den předtím namarinovat ještě s olejem a pak smažíme na pánvi. Mezitím přihodíme do woku dvoje čínské nudle, nebo kolik potřebujem, promícháme a přikryjeme pokličkou, oheň ztlumíme na minimum. Před podáváním ještě přihodíme do woku hrst pokrájených mořských řas, zamícháme a podáváme v mističkách s plátkem robi, jak na obrázku 🙂
Tohle kdyby viděl nějaký Vietnamec, tak ho asi trefí šlak 😀 Žampiony z plechovky, česnek, mořské řasy, sójová omáčka, olivový olej a gyros směs? To jako vážně?
Článek bych přejmenovala, tohle s pho nemá nic společného.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pho
Pho má tisíc tváří, stejně tak jako vaření celkově. Až tady budu dělat bábovku z mořské řasy, taky se to bude jmenovat „bábovka z mořské řasy“…
Ano ma mnoho podob ale jednu ne a to tuhle… Stačí pouze odkázat na stejnou webový stránku Wikipedie… Doporučuji tez http://www.lovingpho.com/pho-opinion-editorial/history-and-evolution-of-vietnamese-pho/ Miluju pho, myslela sem že zde najdu zajímavou variantu ale tohle faky není pho…
Jednoduchá odpověď, koukni se do jiné kuchařky 🙂 Nic ti v tom nebrání.