VEGANODAKTYL

Mrkvové miso s mandlovým tofu

Taková nedělní polívka.

Ingredience:

  • 2 mrkve
  • jedno balení mandlového tofu alnatura
  • 2 hrsti červené čočky
  • jedna cibule
  • římský kmín, sůl, pepř
  • sojovka, bramborový škrob, miso (něco o misu pro neznalé ZDE)
  • alsan, nebo jiný vegan margarín, olivový olej
  • mořské řasy

Postup:

Rozpálíme si hroudu alsanu, pokrájíme cibulku na větší proužky a restujeme. Po chvilce přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, přidáme trošku olivového oleje a pořádně mícháme. Osolil jsem chilli solí (směs krystalků soli s nadrobno pokrájenou chilli papričkou), opepřil, pak přidáme pokrájené tofu, zakápneme sojovkou, přihodíme dvě špetky římského kmínu a pak zalejem asi litrem vody a dáme pod pokličku probublat. Pak přihodíme ještě červenou čočku a vaříme, dokud nezměkne. Ke konci přihodíme pokrájené mořské řasy (asi taky hrst), jestli máte sušené, tak míň – já používám nasolené a neusušené, k zakoupení ve zdrávkách a ještě zahustíme škrobem rozmíchaným s vodou v hrnečku + v menší mističce rozmíchané miso z teplou vodou (asi dvě lžičky vrchovatý – dál nevaříme, miso by se nemělo vařit, aby zachovalo všechny cenné látky – díky za radu od Petra!). Modrou chuť!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign