Mrkvové miso s mandlovým tofu
Ingredience:
- 2 mrkve
- jedno balení mandlového tofu alnatura
- 2 hrsti červené čočky
- jedna cibule
- římský kmín, sůl, pepř
- sojovka, bramborový škrob, miso (něco o misu pro neznalé ZDE)
- alsan, nebo jiný vegan margarín, olivový olej
- mořské řasy
Postup:
Rozpálíme si hroudu alsanu, pokrájíme cibulku na větší proužky a restujeme. Po chvilce přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, přidáme trošku olivového oleje a pořádně mícháme. Osolil jsem chilli solí (směs krystalků soli s nadrobno pokrájenou chilli papričkou), opepřil, pak přidáme pokrájené tofu, zakápneme sojovkou, přihodíme dvě špetky římského kmínu a pak zalejem asi litrem vody a dáme pod pokličku probublat. Pak přihodíme ještě červenou čočku a vaříme, dokud nezměkne. Ke konci přihodíme pokrájené mořské řasy (asi taky hrst), jestli máte sušené, tak míň – já používám nasolené a neusušené, k zakoupení ve zdrávkách a ještě zahustíme škrobem rozmíchaným s vodou v hrnečku + v menší mističce rozmíchané miso z teplou vodou (asi dvě lžičky vrchovatý – dál nevaříme, miso by se nemělo vařit, aby zachovalo všechny cenné látky – díky za radu od Petra!). Modrou chuť!
No v jednom článku psali o tomto blogu jako o jednom z nejlepších českých foodblogu. jestli tomu tak je tak me to děsí. Možná že je to jídlo dobré, ale s misoshiru to moc společného nemá, kromě přidání pasty miso. Tak tomu tak neříkejte… Misopasta se rozmichava ve vývaru, nejlépe dashi. A v polevce by toho moc plavat nemelo…
Už v popisu o našich stránkách se píše: „Jistěže jsou lepší kuchařky s recepty na více výživná jídla, ale proč ne. Vaříme a dělíme se o zážitek s váma.“ Tak to prosím tolik neprožívej a zkus to brát s nadhledem. Názvy receptů dávám podle toho, co mě zrovna napadne, ještě že tu máme korektní policii, která nás uvede v pravý obraz. Nejsme žádní profesionálové, to že někdo píše že jsme nejlepší blog, je čistě jeho názor…