VEGANODAKTYL

Glazovaný tempeh v brusinkové omáčce

ingredience:

  • 1 tempeh natural, nakrájený na kulatiny nebo na kostičky
  • 1/2 -3 / 4 šálku brusinkové omáčky (použila jsem z marks&spencer, lepší ale je domácí)
  • 2 lžíce slunečnicového olej
  • čerstvý pepř
  • 1-2 lžičky sójové omáčky (kikoman) nebo teriyaki
  • 1 lžíce hnědého cukru nebo javorového sirupu

Abychom zbaviliy tempeh hořkosti je dobré ho tak pět minut povařit. V menším hrnci necháme povařit celý tempeh se lžicí olivového oleje a s teriyaki/sojovou omáčkou. Počkáme než chvíli vychladne a nakrájíme tempeh na kulatinky.

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme tempeh, osolíme a opepříme. Tempeh otáčíme tak, aby byl ze všech stran pěkně do zlatova.Přidáme brusinkovou omáčku a teriyaki/soyovou omáčku a dusíme několik minut.

Můžete přidat hnědý cukr nebo javorový sirup pro zvýšení sladkosti.

Servírujeme ze zelinovým salátem,)

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign