11th Dub2013

Glazovaný tempeh v brusinkové omáčce

by Ella

OLYMPUS DIGITAL CAMERAingredience:

  • 1 tempeh natural, nakrájený na kulatiny nebo na kostičky
  • 1/2 -3 / 4 šálku brusinkové omáčky (použila jsem z marks&spencer, lepší ale je domácí)
  • 2 lžíce slunečnicového olej
  • čerstvý pepř
  • 1-2 lžičky sójové omáčky (kikoman) nebo teriyaki
  • 1 lžíce hnědého cukru nebo javorového sirupu

Abychom zbaviliy tempeh hořkosti je dobré ho tak pět minut povařit. V menším hrnci necháme povařit celý tempeh se lžicí olivového oleje a s teriyaki/sojovou omáčkou. Počkáme než chvíli vychladne a nakrájíme tempeh na kulatinky.

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme tempeh, osolíme a opepříme. Tempeh otáčíme tak, aby byl ze všech stran pěkně do zlatova.Přidáme brusinkovou omáčku a teriyaki/soyovou omáčku a dusíme několik minut.

Můžete přidat hnědý cukr nebo javorový sirup pro zvýšení sladkosti.

Servírujeme ze zelinovým salátem,)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).