VEGANODAKTYL

Čokoládové dortíčky s ořechovým krémem

Ingredience:

Těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku kakaového prášku (ideál Holandský)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky pečící sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek rostlinného mléka (rýžového, sójového nebo ořechového)
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku javorového sirupu nebo agavé sirupu
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Krém:

  • 180-200gr Alsanu
  • 6 lžic na jemno rozemletých lískových oříšků (můžete nahradit mandlemi)
  • lžíce lískovooříškového likéru (nebo jiný likér, dle vašich možností a chutí)
  • 180 gr čokolády
  • 2 lžíce silné kávy (nápoj)

Čokoládová poleva:
200 gr hořké čokolády na vaření
250 ml rostlinné smetany

Postup:
Dortíčky: Předehřejte troubu a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl. V další míse smíchejte mléko, olej, javorový/agavé sirup, cukr, jablečný ocet a vanilku. Šlehejte asi 2 minuty. Suché ingredience přimíchejte do tekutých, promíchejte a těstem naplňte košíčky asi do 2/3. Dortíčky jsou hotovy tak po 20minutách, raději  špejlí zkontrolujte zda se těsto nelepí.

Krém: 100gr čokolády rozpusťte v troše rostlinného mléko a nechte zchladnout, zbylou čokoládu nasekejte na kousky. Vyšlehejte tuk s cukrem a postupně zašlehejte ostatní ingredience. Dejte do ledničky vychladit. Poté krémem naplňte muffiny.

Čokoládová poleva: Čokoládu rozpusťte a vmíchejte do ní smetanu a nechte zchladnout/ztuhnout do požadované konzistence. Ozdobíme polevou dortíčky, navrch můžete posypat lískovými oříšky.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign