VEGANODAKTYL

Robi segedínský guláš

Tradiční gulášek se zelím…

Na hlubokou pánev si dáme na oleji osmahnout jednu středně velkou cibuli nakrájenou na větší kousky a necháme zesklovatět. Pak přisypeme kmín a pepř, promícháme a po chvilce přihodíme tři plátky pokrájeného robi. Po pár minutkách dáme z ohně pryč, zasypeme sladkou paprikou, zamícháme a vrátíme zpět na oheň. Pak zalejeme horkou vodou (asi 0,5l), přihodíme kysané zelí, které jsme předtím trochu vymačkali a pokrájeli na menší kousky (kolik, je na vás, dle chuti). Ještě jsem dokořenil třemi špetkami kardamomu a nezapomněl jsem na jednu menší sušenou chilli papričku, kterou jsem na drobno pokrájel a přimíchal. Pak už jen silné sojové mléko místo smetany a rozmíchanou mouku z vodou na zahuštění a dáme pod pokličku probublat na 15 minut. Nakonec přidáme propasírovaný stroužek česneku a hrst promnuté majoránky, na mě to bylo ještě málo pálivý, tak jsem přidal tabasco.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign