Robi segedínský guláš
Na hlubokou pánev si dáme na oleji osmahnout jednu středně velkou cibuli nakrájenou na větší kousky a necháme zesklovatět. Pak přisypeme kmín a pepř, promícháme a po chvilce přihodíme tři plátky pokrájeného robi. Po pár minutkách dáme z ohně pryč, zasypeme sladkou paprikou, zamícháme a vrátíme zpět na oheň. Pak zalejeme horkou vodou (asi 0,5l), přihodíme kysané zelí, které jsme předtím trochu vymačkali a pokrájeli na menší kousky (kolik, je na vás, dle chuti). Ještě jsem dokořenil třemi špetkami kardamomu a nezapomněl jsem na jednu menší sušenou chilli papričku, kterou jsem na drobno pokrájel a přimíchal. Pak už jen silné sojové mléko místo smetany a rozmíchanou mouku z vodou na zahuštění a dáme pod pokličku probublat na 15 minut. Nakonec přidáme propasírovaný stroužek česneku a hrst promnuté majoránky, na mě to bylo ještě málo pálivý, tak jsem přidal tabasco.
dala bych si!
Jen si dej, je to jednoduchý!
Do segedínu kardamom, česnek a majoránku? To jsou mi věci :/
Nevaříme podle pravidel, to je pak nuda.
Jasně, já taky neumím následovat recepty, jen ty chutě mi opravdu nejdou do sebe…
Dneska som robil, vobec poprvykrat segedinsky. Chutovka. Dik za recept. Pouzil som tiez chili. heh.
jo