17th Úno2013

Lilek s tempehem v drožďovém sósu

by Veganosaurus Rex

Lilek s tempehem v drožďovém sósuDalší variace alá čína, tentokráte s rýžovými nudlemi…

Ingredience:

  • jedna červená cibule
    kostka droždí
    kousek čínského zelí
    hrst mandlí (nepražených, nesolených)
    jeden uzený tempeh
    trocha mořských řas
    sůl, pepř, sojovka, chilli vločky
    kousek zázvoru o velikosti ne moc velkého palce u ruky
    jeden středně velký lilek

Postup:

Nejdříve si nakrájíme lilek, nasolíme a necháme vypotit 5-10 minutek. Pak si nakrájíme červenou cibuli na kolečka a dáme na wok s olivovým olejem. Po chvilce přihodíme na tenké nudličky pokrájený zázvor a mandle a mícháme. Nyní přihodíme rozdrobenou kostku droždí, zalejeme dvěma deci vody a necháme droždí rozpustit. Vhodíme vypocený lilek a na plátky nakrájený tempeh, osolíme, opepříme, přihodíme pár chilli vloček a zalejem světlou sojovkou, pořádně promícháme a dáme pod poklici.

Mezitím si nakrájíme kousek čínského zelí a mořské řasy (mám nasolené čerstvé, moc to s nima ale nepřežeňte) a před koncem vaření (asi po 10 minutách) je přihodíme na pánev, promícháme a dáme zas pod pokličku.

Podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, který pak ještě osmahnem s trochou sojovky.

 

2 komentáře to “Lilek s tempehem v drožďovém sósu”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).