17th Lis2013

Kváskový chléb od Báry

by Veganosaurus Rex

chlebb

Recept na kváskový chléb od Báry…

Kvásek

  • vždy žitná mouka
  • vždy nechávat v lednici
  • vždy odebrat čerstvý
  • když nepečeme, musíme přikrmit
  • jak na kvásek (návod) najdete ZDE, tak klikej.

Chleba (večer)

  • kvásek, voda, žitná mouka
  • do misky si nasypeme asi dva větší hrnky žitné mouky + kvásek + vodu
  • a vznikne řídké těsto připomínající palačinkové těsto
  • překryjeme utěrkou a necháme přes noc kvasit

Chleba (ráno)

  • odebereme si čerstvý kvásek
  • osolíme (jedna čajová lžička na jeden chleba)
  • kmín, semínka
  • zamíchat
  • pšeničná, špaldová, žitná mouka
  • domícháme zbytek mouky
  • že je to akorát poznáš tak, že se ti těsto odtrhne od vařečky

Pečeme:

  • na 170°C v předehřáté troubě, 75 minut ve formičce na chleba, nebo na pekáči

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).