VEGANODAKTYL

Řapíkatý celer se sojovými boby a kuskusem na masale

Další ze série celerových receptů.

Ve woku si na pár kapkách olivového oleje krátce osmahneme tři stroužky na plátky nakrájeného česneku, přihodíme 3 řapíky řapíkatého celeru nakrájeného na tenčí srpečky a chvilku restujeme za stálého míchání. Pak přihodíme dvě větší hrsti uvařených sojových bobů (přes noc namočené, vařené s tymiánem do poloměkka), větší hrst slunečnicových semínek, zasypeme garam masalou (směs koření) a zakápneme sojovkou (použil jsem bez glutamátů, se sníženým obsahem soli), malinko přisolíme :), promícháme, zalejeme dvěma deci vody, promícháme a dáme pod poklici podusit na zmírněném ohni.

Mezitím si připravíme celozrnný kuskus (zalejem ho horkou vodou) a nakrájíme si chomáček mořské řasy (mám „čerstvou“ naloženou v soli, nebo přisypeme sušené řasy) a až je kuskus hotov, zamícháme na woku se zbytkem a je hotovo. Já si ještě stranou dal chilli omáčku a párkrát si namočil:)

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign