Avokádová pomazánka
Pamatuju si, když sem tuhle pomazánku jedl poprvý, jak mě úplně dostala ta netypická zvláštní chuť.. Doporučuju to zkusit, je to fakt lahůdka!
Zakoupíme si avokádo (kolik je na vás, pro začátek stačí jedno) a už v obchodě vybíráme, aby bylo avokádo na stisk měkčí, tvrdý nekupujte, většinou nejsou dozrálý a blbě by se vám pak pomazánka dělala. Pak vemem nůž a v polovině ho rozkrojíme (uprostřed je velká pecka), rozpůlíme a do misky si vydlabeme obsah až na slupku s peckou, kterou vyhodíme. Pak jen osolíme a opepříme a pořádně rozhňácáme vidličkou, pokud by vám to nešlo tak mixérem. Občas tam kápnu trochu sojovky, nebo menší stroužek česneku, ale to už je na vás. Následně mažeme na čerstvý pečivo a mlaskáme si.
Já ji dělám trošku jinak, rozňahňám vidličkou zralé avokádo a k tomu přidám šalotku nadrobno nebo jarní cibulku! Ani ji nepotřebujem solit. Lahoda .)
nu, taky možnost.. dá se tam dát prakticky cokoli 🙂
Pro me se toto stava gurmanskym zazitkem v momente, kdy tam dam trochu ol. oleje, strouzek rozmack. cesneku, spetku soli, pepre a trochu limetkovy stavy.
Zralé avokádo, sůl, pepř, šťáva z limetky a šup s tím na topinku potřenou česnekem. Super snídaně 🙂
Mým favoritem je varianta avokádové pomazánky s několika na měsíčky pokrájenými cherry rajčátky.
guacamole – nejlepší je rozmačkaný avokádo smíchat s cibukou a rajčátkem nakrájeným na jemno, do toho přidat citronovou šťávu, sůl a pepř a hnedka zbaštit..
Já kupuju avokáda zásadně jen tvrdá a pak si je nechám doma dozrát (buď jen tak ležet v teple, pro rychlejší zrání zabalím do papíru). Takhle je kontroluji a můžu je jíst přesně v okamžiku, kdy jsou zralá, ale ne přezrála! V obchodě se zralé-nepřezrálé avokádo shání jen velice těžko, a nebo je nesmyslně nadražené… 🙂
Zralé avokádo žervé, sůl,špetka pepře – mňam
Jo, žervé je na webu pro vegany asi nejlepší…