22nd Říj2011

Avokádová pomazánka

by Veganosaurus Rex

Pamatuju si, když sem tuhle pomazánku jedl poprvý, jak mě úplně dostala ta netypická zvláštní chuť.. Doporučuju to zkusit, je to fakt lahůdka!

Zakoupíme si avokádo (kolik je na vás, pro začátek stačí jedno) a už v obchodě vybíráme, aby bylo avokádo na stisk měkčí, tvrdý nekupujte, většinou nejsou dozrálý a blbě by se vám pak pomazánka dělala. Pak vemem nůž a v polovině ho rozkrojíme (uprostřed je velká pecka), rozpůlíme a do misky si vydlabeme obsah až na slupku s peckou, kterou vyhodíme. Pak jen osolíme a opepříme a pořádně rozhňácáme vidličkou, pokud by vám to nešlo tak mixérem. Občas tam kápnu trochu sojovky, nebo menší stroužek česneku, ale to už je na vás. Následně mažeme na čerstvý pečivo a mlaskáme si.

10 komentářů to “Avokádová pomazánka”

  • Já ji dělám trošku jinak, rozňahňám vidličkou zralé avokádo a k tomu přidám šalotku nadrobno nebo jarní cibulku! Ani ji nepotřebujem solit. Lahoda .)

  • Pro me se toto stava gurmanskym zazitkem v momente, kdy tam dam trochu ol. oleje, strouzek rozmack. cesneku, spetku soli, pepre a trochu limetkovy stavy.

  • daisy

    Zralé avokádo, sůl, pepř, šťáva z limetky a šup s tím na topinku potřenou česnekem. Super snídaně 🙂

  • Marke

    Mým favoritem je varianta avokádové pomazánky s několika na měsíčky pokrájenými cherry rajčátky.

  • lojza

    guacamole – nejlepší je rozmačkaný avokádo smíchat s cibukou a rajčátkem nakrájeným na jemno, do toho přidat citronovou šťávu, sůl a pepř a hnedka zbaštit..

  • Alenka

    Já kupuju avokáda zásadně jen tvrdá a pak si je nechám doma dozrát (buď jen tak ležet v teple, pro rychlejší zrání zabalím do papíru). Takhle je kontroluji a můžu je jíst přesně v okamžiku, kdy jsou zralá, ale ne přezrála! V obchodě se zralé-nepřezrálé avokádo shání jen velice těžko, a nebo je nesmyslně nadražené… 🙂

  • Marta

    Zralé avokádo žervé, sůl,špetka pepře – mňam

Trackbacks & Pings

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).