VEGANODAKTYL

Kapusta s tahini sósem

Kapánek netradiční příprava kapusty, než jsem vyl vždycky zvyklej, ale za zkoušku to stálo!

Natrháme si listy kapusty (já dělám ve wok pánvi, takže tolik, aby mi nepadala moc ven), omejeme a nakrájíme na proužky. Pak dáme do síta a spaříme horkou vodou. To už si krájíme zhruba 4-5 šalotek (nebo jednu cibuli) a jeden stroužek česneku a dáme na wok, kde už máme rozpálený olivový olej. Mícháme, až začne sklovatět, přihodíme hrst kešu ořechů (nepražené, nesolené), zase mícháme a pak přihodíme spařenou kapustu (ano, nevařenou). Na tohle je dobrý si vzít dvě vařečky, ať vám to všecko nepopadá okolo. Přihodíme větší hrst lněného semínka (drceného), osolíme a opepříme a mícháme.

Mezitím si uděláme sós. Do menšího hrníčku si dáme 4 lžičky tahini pasty (koupíte ve zdravkách, tureckých obchůdkách), přicvrnkneme trochu vody, špetku soli a vymačkáme šťávu z citronu (použil jsem asi čtvrt citronu). Metličkou promícháme, když je to moc husté, přidáme vodu.

Až je kapusta ve woku taková svraštělejší a měkčí, přihodíme onen sósíček, pár cákanců sojové omáčky a řádně promícháme. Vznikne vám zajímavé spojení chutí – snad tě překvapí jako nás:) Podáváme s jasmínovou rýží.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign