12th Pro2012

Domácí tempeh

by Veganosaurus Rex

Pro domácí kutily a kutilky tu máme návod na to, jak si udělat tempeh v domácích podmínkách…

10 komentářů to “Domácí tempeh”

  • lukyi

    Pekny vecer 😀
    mozem odporucat, nsvod funguje, tempeh zacal zriet a po dni,noci bol krasne prerasteny a chutil vyborne. Akurat sme mali najviac roboty s odsupkovanim soj.bobov, ciceru, tak pouzivame uz iba cer.sosovicu,obilniny, orechy, semena co netreba supat 😀
    Akurat zajtra sa chystame na dalsiu tempehovu „zadzacku“ .
    P.S. namiesto krabice, pouzivame ruru-na programe na susenie ovocia,zeleniny, resp.na najmensom – pozor na teplotu!!! digitalny teplomer sa oplati !!!!

  • veganka8

    Já si myslela, že tempeh není možné vyrobit doma!! Díky moc za recept, doufám, že se přiměju ho vyrobit.

  • veganka8

    Odslupkování je možné urychlit přelitím studenou vodu bezprostředně po uvaření. Tady je popis http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-cizrnu/ . Upravovali takhle cizrnu, ale řekla bych, že u sóji to jde podobně. Jinak někde na zahraničních stránkách jsem četla, že tempeh jde udělat i z cizrny, ale asi se taky musí odslupkovat. Někdo považuje fytoestrogeny obsažené v soje za škodlivé, výhoda cizrny oproti soje je, že má fytoestrogenů podstatně méně, ale má i méně bílkovin.

  • ano ano, tempeh jde udělat vlastně z jakýchkoli luštěnin.

  • Mcz

    Dobrý den. Chystám se poprvé na výrobu Tempehu, můžete mi prosím popsat jeho chuť?Pokud to jde? Starter budu mít nejspíš z http://www.ekokoza.cz. Nikdy jsem ho ani nekupovala, chci si ho rovnou zkusit v domácí podobě. A ten starter, dá se použít i na další výrobu nebo je to jen na jednu dávku? Děkuji moc za případné odpovědi.

    • Doporučuji si zakoupit aspoň na chuť tempeh natural od sunfoodu, jinak tempeh má takovou lehce oříškovou chuť s takovým mléčným ocasem, mě osobně natural (bílý) moc nechutná, ale uzený či marinovaný to je lahoda. Samozřejmě stačí tempeh poté naložit do marinády, či vyudit v domácí udírně, to je pak lahoda.
      Starter v lednici v suchu vydrží několik let.

  • Simona

    Dobrý den,
    děkuji za návod. Prosím jak je to s objednáváním startéru z Malajsie. Stačí jen dát do košíku napsat adresu a ono to přijde? A jak se to platí? Asi platební kartou, že ano? Děkuji za odpověď

  • Moncza

    Zdravím. Zkoušela jsem poprvé Tempeh a bohužel se mi vůbec nepovedl. Boby prorostly jen trošičku a poté druhý den zhnědly a zkazily se. Nevíte v čem může být problém? A kdo zkoušel tu červenou čočku?Chvilku povařit? Děkuji

  • Katerina

    Dobrý den, tempeh startér jsem sehnala na eshop.ekokoza.cz 😉

  • Petr

    To je nahodicka. Zrovna jsem v Malajsii tak se po tom starteru podivam. ..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).