Pekny vecer 😀
mozem odporucat, nsvod funguje, tempeh zacal zriet a po dni,noci bol krasne prerasteny a chutil vyborne. Akurat sme mali najviac roboty s odsupkovanim soj.bobov, ciceru, tak pouzivame uz iba cer.sosovicu,obilniny, orechy, semena co netreba supat 😀
Akurat zajtra sa chystame na dalsiu tempehovu „zadzacku“ .
P.S. namiesto krabice, pouzivame ruru-na programe na susenie ovocia,zeleniny, resp.na najmensom – pozor na teplotu!!! digitalny teplomer sa oplati !!!!
Odslupkování je možné urychlit přelitím studenou vodu bezprostředně po uvaření. Tady je popis http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-cizrnu/ . Upravovali takhle cizrnu, ale řekla bych, že u sóji to jde podobně. Jinak někde na zahraničních stránkách jsem četla, že tempeh jde udělat i z cizrny, ale asi se taky musí odslupkovat. Někdo považuje fytoestrogeny obsažené v soje za škodlivé, výhoda cizrny oproti soje je, že má fytoestrogenů podstatně méně, ale má i méně bílkovin.
Dobrý den. Chystám se poprvé na výrobu Tempehu, můžete mi prosím popsat jeho chuť?Pokud to jde? Starter budu mít nejspíš z http://www.ekokoza.cz. Nikdy jsem ho ani nekupovala, chci si ho rovnou zkusit v domácí podobě. A ten starter, dá se použít i na další výrobu nebo je to jen na jednu dávku? Děkuji moc za případné odpovědi.
Doporučuji si zakoupit aspoň na chuť tempeh natural od sunfoodu, jinak tempeh má takovou lehce oříškovou chuť s takovým mléčným ocasem, mě osobně natural (bílý) moc nechutná, ale uzený či marinovaný to je lahoda. Samozřejmě stačí tempeh poté naložit do marinády, či vyudit v domácí udírně, to je pak lahoda.
Starter v lednici v suchu vydrží několik let.
Dobrý den,
děkuji za návod. Prosím jak je to s objednáváním startéru z Malajsie. Stačí jen dát do košíku napsat adresu a ono to přijde? A jak se to platí? Asi platební kartou, že ano? Děkuji za odpověď
Zdravím. Zkoušela jsem poprvé Tempeh a bohužel se mi vůbec nepovedl. Boby prorostly jen trošičku a poté druhý den zhnědly a zkazily se. Nevíte v čem může být problém? A kdo zkoušel tu červenou čočku?Chvilku povařit? Děkuji
Pekny vecer 😀
mozem odporucat, nsvod funguje, tempeh zacal zriet a po dni,noci bol krasne prerasteny a chutil vyborne. Akurat sme mali najviac roboty s odsupkovanim soj.bobov, ciceru, tak pouzivame uz iba cer.sosovicu,obilniny, orechy, semena co netreba supat 😀
Akurat zajtra sa chystame na dalsiu tempehovu „zadzacku“ .
P.S. namiesto krabice, pouzivame ruru-na programe na susenie ovocia,zeleniny, resp.na najmensom – pozor na teplotu!!! digitalny teplomer sa oplati !!!!
Já si myslela, že tempeh není možné vyrobit doma!! Díky moc za recept, doufám, že se přiměju ho vyrobit.
Odslupkování je možné urychlit přelitím studenou vodu bezprostředně po uvaření. Tady je popis http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-cizrnu/ . Upravovali takhle cizrnu, ale řekla bych, že u sóji to jde podobně. Jinak někde na zahraničních stránkách jsem četla, že tempeh jde udělat i z cizrny, ale asi se taky musí odslupkovat. Někdo považuje fytoestrogeny obsažené v soje za škodlivé, výhoda cizrny oproti soje je, že má fytoestrogenů podstatně méně, ale má i méně bílkovin.
ano ano, tempeh jde udělat vlastně z jakýchkoli luštěnin.
Dobrý den. Chystám se poprvé na výrobu Tempehu, můžete mi prosím popsat jeho chuť?Pokud to jde? Starter budu mít nejspíš z http://www.ekokoza.cz. Nikdy jsem ho ani nekupovala, chci si ho rovnou zkusit v domácí podobě. A ten starter, dá se použít i na další výrobu nebo je to jen na jednu dávku? Děkuji moc za případné odpovědi.
Doporučuji si zakoupit aspoň na chuť tempeh natural od sunfoodu, jinak tempeh má takovou lehce oříškovou chuť s takovým mléčným ocasem, mě osobně natural (bílý) moc nechutná, ale uzený či marinovaný to je lahoda. Samozřejmě stačí tempeh poté naložit do marinády, či vyudit v domácí udírně, to je pak lahoda.
Starter v lednici v suchu vydrží několik let.
Dobrý den,
děkuji za návod. Prosím jak je to s objednáváním startéru z Malajsie. Stačí jen dát do košíku napsat adresu a ono to přijde? A jak se to platí? Asi platební kartou, že ano? Děkuji za odpověď
Zdravím. Zkoušela jsem poprvé Tempeh a bohužel se mi vůbec nepovedl. Boby prorostly jen trošičku a poté druhý den zhnědly a zkazily se. Nevíte v čem může být problém? A kdo zkoušel tu červenou čočku?Chvilku povařit? Děkuji
Dobrý den, tempeh startér jsem sehnala na eshop.ekokoza.cz 😉
To je nahodicka. Zrovna jsem v Malajsii tak se po tom starteru podivam. ..