VEGANODAKTYL

Pikantní sójové boby

Sójové boby na čínský způsob. (2 porce)

Nakrájíme si jednu cibuli a jeden větší stroužek česneku na plátky a osmahneme na olivovém oleji. Po chvilce přidáme do woku pokrájený kousek čerstvého zázvoru (o velikosti palce) a restujeme dál. Opepříme, osolíme, přidáme uvařené sójové boby s tymiánem a 3-4 pokrájené žampiony (nebo menší plechovku), podlejeme dvouma deci vody, přidáme dvě lžičky sladké chilli omáčky, lžičku česnekového tabasca, dvě lžičky mletého kmínu, trochu grilovacího koření, hrstku sezamového semínka a hrst kešu ořechů (nepražené, nesolené). Pořádně promícháme a dáme pod pokličku dusit. Po 10 minutách trošku zahustíme škrobem a přidáme dvě lžičky nori vloček (mořských řas), promícháme a je hotovo.

Podáváme s jasmínovou rýží, rýžovými nudlemi, nebo s čím chceme. Já si k tomu dal hranolky – prasečinka 🙂

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign