02nd Pro2012

Zapečený fenykl s rajčaty

by Agnes

Fenykl je zimní zelenina, takže se nám začíná pomalu hodit. Někdo si chuť fenyklu zamiluje na poprvé, někdo nikdy, někdo si musí chvíli zvykat.

Potřebujeme ( 2 porce)

Fenykl, rajčata (množství  je na vás,..v zimním období, kdy rajčata z obchodů ztrácí chuť, je možná lepší použít ty v konzervě), kousek pórku, česnek, oliv. olej, koření.

Postup 

Na oliv. oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájený pórek spolu s nakrájeným fenyklem. Vložíme do zapékací mísy s rajčaty a česnekem. Jako koření jsem použila pouze pepř a z bylinek tymián. V předehřáté troubě necháme tak 10-15 min. Podáváme s pečivem, bramborami, apod… Já, abych neměla fenklu málo,tak jsem si jako přílohu udělala fenyklový salát s olivami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).