VEGANODAKTYL

Tofu karbanátky se zelím

V pražském Loving Hut (vegan restaurace) jsem nedávno ochutnal tofu karbanátky, tak jsme je zkusili udělat podomácku a vyšlo to..

Do mísy si dáme jedno tofu natural a jedno tofu s řasou a rozmixujeme ho mixérem. Přidáme dvě menší nahrubo nastrouhané mrkve a jednu jarní cibulku pokrájenou na drobno. Zalejeme trochou vody a přidáme hrst nori vloček (mořské řasy), sůl, pepř, lžičku černé soli, pak jsem přidal směs koření na falafel (můžete třeba nahradit směsí na gyros), hrst slunečnicových semínek, hrst drceného lněného semínka, pořádně zamícháme a pak uděláme bochánky a obalíme ve strouhance (obalil jsem dvakrát, bylo to takový mokřejší). Smažíme na olivovém oleji do zlatova.

Karboše podáváme s vařeným bramborem a se zelím (kysané ze sklenice, udělané na cibulce a na kmíně).

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign