VEGANODAKTYL

Pizza margherita

Výborná „sýrová“ pizza z kynutého těsta!

Prvně si musíme udělat těsto. Začneme kváskem – do mísy si dáme třetinu kostky droždí, kterou rozdrolíme na malé kousíčky, zalejeme vlažnou vodou (menší sklenička), posypeme třtinovým cukrem (asi tři lžičky), trochou soli a necháme 10 minut pracovat.

Poté přidáme asi 400g hladký mouky, 4 lžíce oleje, sklenici vody a rozhněteme. Když je těsto moc mokrý, přidáme mouku, když moc suchý, přidáme vodu. Nemělo by se ani lepit, ale ani by nemělo být moc suchý. Poté dáme těsto do hladkou moukou vysypané mísy a ještě ho seshora trochu posypeme, přikrejeme utěrkou a necháme 1hodinu, až hodinu a půl vykynout na teplém místě. (pod peřinou třeba)

Až je těsto nakynuté, rozdělíme si ho na půlku a uválíme z něj placku, kterou roztáhneme na olejem vymaštěný pekáč (dva pekáče, dvě pizzy), těsto seshora potřeme olivovým olejem, poté rajčatovým protlakem, či kečupem, na to naskládáme na plátky nakrájená rajčata, okořeníme oregánem, pepřem a solí, jeden stroužek česneku na plátky a půlku vegan sýru nakrájeného na proužky, tak aby to všecko bylo pěkně rozprostřené přes celý pekáč. Ještě přihodíme olivy a šup s tím do předehřáté trouby.

Pečeme, dokud kůrka není křupavoučká! Mňam & Mlask!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign