27th Říj2012

Obalovanej květák

by Veganosaurus Rex

Pravděpodobně asi první věc, kterou vám babička uvaří, když se na ní vytasíte s veganstvím..Klasická hospodská věc.

Květák si rozdělíme na růžičky a necháme ho povařit v osolené vodě dokud není měkký. Obalíme ho v dvojobale – což je těstíčko z hladké mouky a vody (ani ne řídký, ani ne hustý) a strouhanka a nebo třeba v hrašce a smažíme na oleji do zlatova a křupavoučka.

K tomu bramborová kaše (vařený brambory+sojový mlíko+rostlinné máslo) a mlaskáme si.

5 komentářů to “Obalovanej květák”

  • Amy

    Včera jsme měli přesně dle tohoto receptíku a je to úplně nejvíc nejlepčejší 😀 Díky!!

  • Martin

    Na předešlou opici ideální 🙂

  • VAšek

    Zase a opět, na tuto stránku chodí lidé, kteří neuí moc vařit, prosím uvádějte nějaké množství a tak dále… dále jakou mouku – hrubou?

    díky
    Vašek

    • těstíčko se dělá s hladké mouky. prostě se smíchá s vodou, aby těstíčko nebylo ani ne moc husté, ani ne moc řídké 🙂 množství záleží na počtu květáků, ale jelikož smíchat mouku s vodou zabere asi tak 20 vteřin, není problém si přidělat, když je málo…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).