VEGANODAKTYL

veganBurger II

Ne všechno, co je veganský, je nutně zdravý jídlo a tady je klasická domácí variace mekdonaldu. Aneb prasárnička par excellence!

Na tzv. „maso“ si spaříme hrst pohanky lámanky, propláchneme vodou a přihodíme do misky s dvouma hrstma ovesných vloček a zalejeme horkou vodou, přidáme zepár lžic lahůdkového droždí, zakápneme sojovkou a necháme pod pokličkou 10 minut odpočinout. Slijeme přebytečnou vodu a pak přidáme jedno balení tofu natural, okořeníme grilovacím kořením, osolíme, opepříme, přidáme hrst strouhanky, hladké mouky, přidáme pálivou papriku a rozmixujeme na hmotu. Vymodelujeme bochánky a obalíme ve strouhance, posléze smažíme na olivovém oleji.

Dále si uděláme rajčatovou pastu z jednoho malého protlaku, do kterého přimícháme jeden propasírovaný stroužek česneku a drobet bazalky, sůl, pepř a nakládanou cibulku z láku od vokurek nakrájenou na jemno.

Vedle už si smažíme hranolky, ať sou pěkně mastný, až sou usmažený, posolíme a v sítu pořádně promícháme.

Nahřáté burgr bulky se sezamem potřeme rajčatovou pastou, dáme osmažený bochánek, na něj plátky červené cibulky, nakládanou okurku, plátek hlávkového salátu, plátky okurky hadovky a vrchní bulku potřeme dijonskou hořčicí. Burgr by se neměl vejít do pusy a když do něj kousneme, tak by půlka měla vypadnout ven a všecko by se mělo zapraskat od hořčice a rajčatový omáčky! Jinak to nebude ono! Samozřejmě že podáváme s hranolkama a aby se neřeklo tak nějakou tou zeleninkou kolem.

100% luxus!

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign