VEGANODAKTYL

Mrkvovo-celerová polévka s rýží

(cca 4 porce)

V hrnci si rozehřejeme olivový olej a smažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Nastrouháme (nebo nadrobno nakrájíme, pokud máte stejně na prd struhadlo jako já..) 5-6 středně velkých mrkví a půl většího celeru a jakmile je cibulka dozlatova, přihodíme do hrnce. Chvilku to tak mícháme a smažíme a poté zalijeme dostatečným množstvím vody. Osolíme, opepříme, přidáme hrst celého kmínu, pár kuliček nového koření a bobkový list. Přiklopíme pokličkou a  necháme na mírném ohni tak dlouho, dokud zelenina nezměkne (samo to občas zkontrolujeme a zamícháme, kdyby se nám to chtělo připálit). Jakmile máme zeleninu měkkou, vyndáme bobkový list a nové koření a vše rozmixujeme. Vznikne nám spíš kaše a tak hodíme zpátky na sporák a pomalu přilijeme hrnek sojového mléka. Dosolíme podle chuti a můžeme přidat ještě nadrobno nakrájenou petrželovou nať a na zahuštění rýži co zbyla od oběda.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign