VEGANODAKTYL

Lasagne verde

Jedním slovem: lahoda.

Pořídíme si balíček lasagní (koupíme ty, co se nemusí vařit), vymastíme si plech/zapékací mísu olivovým olejem a vyskládáme první vrstvu plátů lasagní. Na ně vyskládáme na tenší plátky nakrájenou cuketu, zalejeme rajčatovým protlakem/rajčatama ve vlastní šťávě a posypeme oreganem.

Dáme další vrstvu plátů lasagní a potřeme půlkou připraveného bazalkového pesta (recept zde) a rozprostřeme na to nakrájené žampiony, které potom posypeme nastrouhaným vegan sýrem, osolíme a opepříme.

Dáme další vrstvu lasagní, kterou potřeme zbytkem bazalkového pesta, posypeme nakrájenými černými olivami a rozprostřeme jedno na plátky pokrájené česnekové tofu. Posypeme oreganem a dáme poslední vrstvu lasagní, kterou poté zalejem bešamelem.

Příprava bešamelu:

Na menším ohni rozpustíme alsan a dvě polívkový lžíce olivovýho oleje a přisypeme 3 polívkový lžíce hladký mouky – u toho to musíme rychle míchat. Ještě přidáme pár špetek muškátovýho oříšku. Poté pomalu zalíváme sojovým mlíkem (použijem 2 hrnky) a u toho metličkou rychle mícháme, ať se nám neudělaj hrudky. Jestli se udělaj, rozšleháme/rozmixujem mixérem. Ještě osolíme a opepříme a bešamel by měl být jako hustý mlíko.

Šoupneme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign