26th Srp2012

Tlačenka

by Veganosaurus Rex

Ó ano! Mocná tlačenka! Recept od Siluety – dík moc!

Na jednu velkou šišku potřebujeme:

1 litr zeleninového vývaru

1 balení soja kostek

1 bílé tofu

pár plátků robi (není nutné, ale vypadá to líp)

agar

Soja se namočí, tofu se může lehce hodit do marinády (sůl, olej, česnek). Pak se to vše nahází do hrnce, osmahne malinko a zalije vývarem. Přidá se bobkový list a nové koření a trochu se to dohromady povaří. Pak se nasype agar a ještě zatepla se nalije do igelitové tlačenkopunčošky (prodávají se v domácích potřebách). Nechá se to ztuhnout a vychladnout a podává se s cibulí, pepřem a octem.

Obměny jsou možné, záleží na chuti vývaru, občas přidám osmahlou rozmixlou cibuli. Z litru je toho fakt hodně a je lepší soju nakrájet na menší kousky.

3 komentáře to “Tlačenka”

  • Katka

    Koľko toho agaru treba použiť? Nemám s ním skúsenosti.

    • Nevím úplně přesně, záleží kolik toho děláte, ale dvě – tři lžičky budou stačit. Je třeba si to vyzkoušet, na poprvé to bude třeba slabší, ale příště to určitě vyjde:)

  • S.

    Koukám s křížkem po funuse, ale ještě odpovím. Agar se prodává v pytlíkách různých velikostí. Já kupuju ty po nějakých x gramech a je to na litr vody (většinou je uvedeno množství v poměru k vodě). Z osobní zkušenosti ale doporučuji, hlavně co se týče tlačenky, dát vody třeba o 100 ml méně, tláča je potom pevnější a líp se krájí 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).