VEGANODAKTYL

Robi kedlubňáky se „sýrem“

Klasické placky na motivy brámboráku…

Do mísy nastrouháme na hrubo jednu oloupanou větší kedlubnu, poté nakrájíme dva plátky robi na malé kousky a nastrouháme necelou půlku rostliného sýru veganline (např. tento). Zasypeme hladkou sojovou moukou, pár lžícemi sojového mléka, přidáme promnutou majoránku (dle chuti), špetku kmínu, pepř, sůl a pár špetek tymiánu a zamícháme. Pokud je to moc řídké, zahustíme moukou a strouhankou. Výslednou směs jsem ještě ještě trochu polechtal mixérem, aby to bylo víc těstovitější, nebo rovnou nastrouhejte kedlubnu na jemno 🙂 Pro lepší smažení poté uděláme ze směsi kuličky, které obalíme ve strouhance a na pánvi s olejem potom obracečkou splácneme do placek.

První várka se mi při smažení úplně rozpadala, takže jsem ještě dohušťoval a byly to fakt nervy. Nakonec to jakžtakž vyšlo. Podáváme s pečivem, nebo bramborama. Nají se z toho dva lidi.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign