VEGANODAKTYL

Pizza formaggio di soia

Pizzu jsem měl vždycky rád a tak proč se ochuzovat! Tady máte receptíček na jednu rychlovkovou „sejrovou“ pizzu pro dva:

Těsto:

Do mísy vrhneme dva hrnky polohrubý mouky, půl hrnku rostlinného oleje, jeden hrnek sojového mléka a důkladně prohněteme. Jestli je těsto moc mastné, přidáme ještě trochu mouky. Vymastíme si menší plech olejem a pak těsto rozprostřeme přes celý plech. Správně se má dělat z kynutého těsta (těsto je pak nadýchanější), takže bysme do něj přidali kvásek z droždí a museli by sme nechat těsto kynout, což ale zabírá čas, tak snad jindy.

Poté těsto potřeme rajským protlakem, či kečupem (já použil celá rajčata ve vlastní šťávě), okořeníme bazalkou, pepřem, trochou soli, následovně jsem si nakrájel na kolečka klaso a pokryl jsem ním celý plech, vysypal jsem na to jednu malou plechovku žampionů (čerstvý jsou samozřejmě lepší), potom ještě trocha grilovacího koření, malinko jsem to zakápl světlou sojovou omáčkou a nakonec jsem na to nadrobil sheese – alternativu k sýru (jaký druh, to je na vás). Vhodíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut, ale radši to kontrolujte, ať se vám to nespálí 🙂 Jestli máte víc času, udělejte si těsto kynutý, je to lepší. Ale tohle je taky dobrý!

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign