06th Srp2012

Kapustové karbanátky

by Noi

Co s krásně čerstvou hlávkou kapusty? No přeci výborné kapustové karbanátky!

Nejdřív na listy rozebranou kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, dokud nezměkne. Oloupeme cibuli a osmažíme ji na oleji či rostlinném másle. Pak nadrobno nakrájíme uvařenou kapustu, přidáme osmahnutou cibulku, dále rozkrájenou housku navlhčenou v sojovém mléce, a dochutíme solí a pepřem. Ještě smícháme polévkovou lžíci sojové mouky se stejným množstvím vody, aby nám vznikla hustší kaše a tu pro lepší pojivost také přidáme do směsi, kterou propracujeme v těsto. V případě potřeby přidáme strouhanku, aby se daly vytvarovat karbanátky. Kapustové karbanátky obalujeme opět ve strouhance, nebo třeba v hrašce a smažíme dozlatova.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.

2 komentáře to “Kapustové karbanátky”

  • Andrea

    Super, děkuji za tento recept 🙂 Jsou výýborné 🙂

    • An engrossing coommnicatiun is worth note. I guess that you should make many on this topic, it power not be a bias topic but generally people are not enough to utter on much topics.

Napsat komentář: Andrea Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).