VEGANODAKTYL

Guacamole

Na avokádu začínám bejt závislej a tahle mexická variace, používaná už v době Aztéků, fakt nemá chybu!

Vydlabeme dvě měkčí avokáda a v míse rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, nebo zlehka rozmixujem. Poté vymačkáme šťávu z jedné limetky a přilejem do mísy. Přidáme čajovou lžičku soli, kmínu, pálivé papriky a špetku chilli, dále jednu menší cibulku nakrájenou na jemno a vymačkáme tam ještě stroužek česneku a jedno rajče nakrájené na malé kousky.

Před podáváním se má směs nechat hodinu odpočinout v pokojové teplotě (což sem nevydržel) a podáváme s tortillou (jako přísada do Fajity), čerstvým pečivem, nebo jako dip k tortilla chipsům. Správně by v guacamole měla být i lžička koriandru, ale ten jsem zrovna doma neměl.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign