VEGANODAKTYL

Mandlové tofu s bambusem a nudlemi

Rychlá čína.

Cibulku nakrájenou na kolečka (prstýnky) osmahneme na olivovém oleji, přihodíme dva stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky, lehce okmíníme, přidáme špetku grilovacího koření a kari, osolíme, opepříme, pak přihodíme hrst arašídů a slunečnicových semínek, jednu menší plechovku krájeného bambusu (nebo si ho nakrájíme na plátky), zakápneme tmavou sojovkou a přihodíme mandlové tofu nakrájené na tlustší proužky (alnatura) a podlejeme 0,2 dcl vody. Ještě přidáme dvě lžíce nori vloček (mořských řas) a ke konci zahustíme solamylem, aby to bylo pěkně slizácký.

Vedle na pánvi osmahneme na pár kapkách olivového oleje uvařené čínské nudle (ne ty klasický polívkový, ale takový ty tlustší, vaří se 10-15 minut ve vodě), zakápneme sojovkou a přisypem trochu vegety, pořádně mícháme a až se nám to pozdává, tak to přidáme jako přílohu a jíme.

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign