10th Čvc2012

Cizrna s tempehem na paprice

by Veganosaurus Rex

Klasická rychlovka.

Dáme si vařit jasmínovou rýži a začneme s krájením cibulky na proužky a dvouma stroužkama česneku na plátky. Osmahneme na olivovém oleji a zakápneme tmavou sojovkou. Jak to zhnědne, přidáme na plátky nakrájené žampiony, marinovaný tempeh a cizrnu z plechovky. Osolíme, opepříme, a zasypeme sladkou paprikou a troškou grill koření a tymiánu. Podlejeme malým šálečkem vody, přidáme trochu hořčičného semínka, či kremžské hořčice a trochu ostrého kečupu a nakonec lžíci balzamikového octu a na půlky nakrájené olivy. Po 15 minutách máme hotovo a podáváme s jamínovou rýží.

4 komentáře to “Cizrna s tempehem na paprice”

  • Tak jsem to zkusila s výjimkou cizrny, tu jsem nahradila fazolema a tempeh jsem měla smažený. Bylo to i tak výborné! A solit už zdaleka nebylo potřeba 😉

  • Klára

    Na mě je tam už zbytečně moc ingrediencí..K

  • Miloš (aka fossil)

    Vyzkoušeno, funguje:-) Ne, vážně. Jednoduchej a chutnej recept!

  • Antišunka

    Musím se přiznat, že jsem byla dost nedůvěřivá k tomuhle receptu, kvůli tempehu (jiný než uzený moc nemusím), ale jsem příjemně překvapena! Je to výborný a jednoduchý! 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).