VEGANODAKTYL

Rebarborový koláč s „tvarohem“

Osvěžující mňamka nejen pro horké dny. Tak tak jsme stihli zachytit poslední kousek…

Ingredience: 250 g hladké mouky, 20 g cukru, 125 g nějakého rostlinného másla, přibližně 300 g přírodního tofu a ještě nějaký ten cukr, asi 700 g rebarbory, 1 skořicový cukr (nebo skořici s cukrem), 2 vanilkové cukry, několik lžic sojového nebo jiného vegan mléka, něco na ozdobu (rozinky, mandle…).

Postup: Z mouky, cukru, másla a 3-4 lžic vody vytvořímě těsto na korpus, tak aby se nelepilo, a než nachystáme zbytek dáme ho do lednice. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na asi cm velké kousky. Přírodní tofu rozmixujeme a osladíme cukrem a vanilkovým cukrem, a vytvoříme si tak vegan tvaroh na sladko, přidáme do něj ještě 4 lžíce mléka, kdyby byla hmota moc tekutá, můžeme přidat mléko v sypké formě. Pak do vymazané a moukou vysypané koláčové/dortové formy rozprostřeme těsto, na něj dáme rebarboru a posypeme ji skořicovým cukrem, na rebarboru dáme „tvaroh“, ještě to celé posypeme třeba rozinkami a upečeme dozlatova. Dá se jíst i teplý, ale lepší je hezky vychlazený.

 

Sdílej recept:

© VEGANODAKTYL – veganské recepty | JelenStudio.cz webdesign