21st Čvn2012

Nepečený jahodový dort

by Agnes

Inspiraci jsem nalezla zde: http://vitakucharka.blog.cz/1202/jahodova-torta

a podle svých možností upravila…

Postup:

Korpus: 200g vlašských ořechů, 1 hrnek strouhaného kokosu a trocha medu.

Náplň: 1kg jahod, 1 banán, 1 hrnek kešu ořechů (měla jsem v tom i mandle),  2 lžíce citrónu, půl hrnku medu, 1 hrnek strouhaného kokosu, čtvrt hrnku oleje.

V mixéru jsem zpracovala všechny věci na korpus, vzniklou hmotu uválela a rozdělila na 2 stejné části…Do formy jsem dala pečící papír a 1 část těsta natlačila do formy, vytvarovala těsto do dolního okraje a dala do mrazáku. Dál jsem dělala náplň: Kešu ořechy jsem nechala pár hodin ve vodě, pak vše na náplň opět hodila do mixéru…trochu jahod jsem nechala na ozdobu. Vzniklou náplň rozdělila na 2 části….Vytáhla těsto z mrazáku a část náplně dala na korpus, vše šlo opět do mrazáku a dělala se druhá část korpusu. Když bylo hotovo, druhý korpus byl položen na náplň z mrazáku a na něj..zbylá část náplně, zarovnána do hladka… Ozdobeno. Znovu zmrazeno. První kousek ochutnán…Ach…

9 komentářů to “Nepečený jahodový dort”

  • ty jo, to by mě teda nikdy nenapdalo =O,vypadá to nádherně!!!ale ta konzumace musí být rychla, aby se z toho nestala kejda, viď?čas na přípravu?bojím se, že bych se s tím plácala, ale líbí se mi!

  • Agnes
    Agnes

    ani ne….ono, když je to přes noc v tom mrazáku..tak to pak vydrží celkem dlouho…dělala jsem to tak dvě hodiny…ale s tím…že jsem čekala..až mi zmrzne ten korpus a tak..

  • Ivka

    Zrovna si ho dávám. Včera jsem „pekla“. Ale příště dám víc banánů místo medu na spojení. Je to strašně sladké.

  • Lucia

    Vegánska stránka, vegánske recepty a v ingredienciách MED ???

  • Agnes
    Agnes

    Ano…a do konce pampeliškový….

  • asante

    Mám dotaz ohledně korpusu. Mixuje se v nějakém speciálním mixéru? Mám jen obyčejný stolní mixér a nevím zda se ty ořechy nepřilepí na stěny a nože se nebudou dole točit na prázdno. Předem děkuji za pomoc.

    • Agnes
      Agnes

      Mám taky jen obyčejný a šlo to, občas jsem tomu musela pomoct, ale dá se to:). Ono třeba i stačí, když se k tomu ještě přidá trocha vody…

  • Pája

    Tak s přítelem zkoušíme, ale zdá se mi, že je toho korpusu strašně málo 😀 dali jsme ho jen do malé rovné misky, a nedokážu si představit z toho mít celou dortovou formu :)na kilo jahod mi přijde toho korpusu málo, ale dám vědět jak to cccelkově dopadne, tohle je jen postřeh z průběhu 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).